Bent u consument? Kijk dan op www.graszoden-eemnes.nl
Bent u consument? Kijk dan op www.graszoden-eemnes.nl

Over graszoden

Uit welke soorten gras bestaan de graszoden?

Gramefo teelt één type gras, ook wel ‘speelgazon’ genoemd, welke is opgebouwd uit een samenstelling van drie grassoorten:

  • Veldbeemd
    Verantwoordelijk voor de kleur en stevigheid van de zoden
  • Roodzwenk
    Fijn gras met stevige wortels en enigszins bestand tegen schaduw.
  • Engels Raaigras
    Dit maakt het gras sterk waardoor veelvuldig betreden geen probleem is. Engels Raaigras wordt daarom ook veel gebruikt in voetbalvelden.

Levert Gramefo ook verschillende soorten graszoden?

Nee, wij telen één type gras. Door de unieke mengeling van de verschillende grassoorten zijn onze graszoden geschikt voor veel doeleinden.

Zijn de graszoden geschikt als speelgazon?

Ja, onze graszoden zijn specifiek geteeld voor speelgazon! Door de verwerking van Engels Raaigras in onze zoden is het gazon sterk genoeg voor veelvuldig betreden. De graszoden worden gekweekt zonder netten.

Zijn de graszoden geschikt als siergazon?

In de graszoden die wij leveren zitten ook Roodzwenk graszaden verwerkt. De belangrijkste eigenschap van Roodzwenk is, dat het gazon een schitterend donkergroene kleur krijgt en het gras de juiste dichtheid krijgt. Door uw siergazon regelmatig te bemesten en vaak te maaien, behoudt het gras zijn mooie kleur.

Waarom gebruikt Gramefo geen netten?

Gramefo geeft de voorkeur aan natuurlijke stevigheid. Dit creeer je door de zoden 1 á 2 maanden langer te laten liggen op het land voordat het geoogst wordt. Eenmaal in de tuin heeft het ingegroeide net geen functie meer.

Wat zijn de afmetingen van de graszoden?

Doordat de zoden machinaal gestoken worden, hebben onze zoden een strakke afmeting. Wat het leggen makkelijker maakt. Na het machinaal steken worden de graszoden direct opgerold en opgestapeld op een pallet. De rollen zijn 40 cm breed, 250 cm lang en ongeveer 1,5 cm dik. Een rol weegt tussen de 10 en 15 kg. Het gewicht is afhankelijk van de vochtigheid van de grond op het moment van steken.

Design by www.grafimediagroep.nl